CERCETAREA DE MARKETING

 

Marketingul este cheia unui business de succes, este “știința și arta de a convinge clienții să cumpere” după cum scria Philip Kotler.

Indiferent în ce domeniu este afacerea dumneavoastră, aceasta va avea succes numai dacă clienţii vor agrea produsul sau serviciul pe care îl oferiţi şi vor accepta să plătească preţul cerut pentru a-l cumpăra. Rareori oamenii cumpără diverse obiecte doar de dragul de a le avea; ei cumpără lucruri care îi ajută să-şi satisfacă nevoile. Tocmai de aceea este important să se apeleze la studii de piaţă pentru a obține aceste informații. Studiile de piață trebuie să fie făcute foarte serios, iar rezultatele acestora să fie evaluate cu multă atenţie şi discernământ.

Specialiştii Great Research & Development prezintă lucrurile aşa cum sunt, nu aşa cum ne-ar fi plăcut să fie!

Echipa noastră dispune de o bogată experienţă academică şi practică, oferind clienților o activitate profesională la standarde de eficiență și calitate înaltă.

Înainte de a lansa un nou produs sau serviciu este necesară parcurgerea următorilor paşi:

  • Stabilirea poziţiei pe piaţă;
  • Definirea produsului sau serviciului;
  • Identificarea potenţialilor clienţi, nevoile şi aşteptările lor ;
  • Determinarea preţului pe care clienţii sunt dispuşi să îl plătească;
  • Identificarea calităţii pe care clienţii o doresc;
  • Cunoaşterea concurenţei, punctele tari şi slabe, oferta acestora;
  • Descoperirea celei mai bune metode de a comunica mesajul către potenţialii clienţi;
  • Stabilirea ţintelor campaniei publicitare;
  • Estimarea cotei de piaţă ce urmează să fie deţinută.

Cercetarea de marketing este funcția care leagă consumatorul, clientul și publicul, de specialistul în marketing. – Ph. Kotler şi Gary Armstrong

De aceea, cercetarea pieței și a opiniei consumatorilor, absolut necesară în cunoaștere și obținerea de informații, reprezintă condiția esențială în elaborarea planurilor și a strategiilor de marketing.

Rezultatele cercetărilor pot indica lipsuri sau nepotriviri în piața studiată. În acest caz ne ocupăm cu atenţie de remedierea acestora. Acesta nu este timp pierdut ci, dimpotrivă, va fi un câştig prin calitatea şi acurateţea informaţiilor care vor fi folosite ulterior în procesul decizional.

Foarte important: Cercetarea de piaţă este un proces continuu de asimilare de informaţii, esenţial în luarea unor decizii bine fundamentate. Este un proces neîntrerupt. Piaţa de mâine nu va fi aceeaşi. Deţinerea unor informaţii cât mai bune despre piaţă, permanent, este cheia succesului pe acea piaţă!

Great Research & Development este un furnizor de servicii integrate şi, astfel,  este o companie capabilă să ofere întreg spectrul de metode de cercetare de piaţă.

Calitatea serviciilor de colectare, acuratețea datelor, analiza şi interpretarea acestora, precum şi consultanţa specializată oferită în telecomunicaţii, comerţ, turism, construcții, media, resurse umane, instituţii de stat şi companii private – au contribuit la succesul clienților noştri.